Donați pentru reabilitarea bisericii evanghelice Codlea!

Stimați cititori, iubiți credincioși,

În data de 15 decembrie 2020 au început, după o lungă și anevoioasă perioadă de pregătire, lucrările de renovare și reabilitare a Bisericii Fortificate din Codlea. Un cadou frumos de Crăciun într-un an 2020 foarte provocator pentru toți.

Biserica Evanghelică cu fortificația sa, este reperul Codlei și cea mai importantă clădire din orașul nostru, datând din sec. al XIII-lea. Odată, au fost aproape 4.000 de enoriași în această parohie, care s-au ocupat de întreținerea acestui lăcaș de cult de patrimoniu național. Astăzi mai sunt doar 373 de suflete, care trebuie să facă acest lucru. Un lucru aproape imposibil fără ajutor și sprijin.

Costurile totale ale proiectului de reabilitare sunt în prezent de aproximativ 800.000 de euro, sumă asigurată în mare parte din fonduri europene. Contractul de finanțare în acest sens a fost semnat de către comunitatea parohiei noastre la sediul ADR Centru din Alba Iulia, cu puțin timp înainte de sărbătoarea Crăciunului în anul 2017. Între timp însă, creșterea prețurilor și a salariilor din ultimii ani, mai ales în domeniul construcțiilor, a făcut ca proiectul să fie mai scump decât a fost planificat inițial. Contribuția proprie va fi în jur de 110.000 de euro.

Parohia noastră poate actualmente pune la dispoziție o parte din fondurile necesare prin ajutorul deja pus la dispoziție din partea partenerilor noștri din Germania, comunitatea sașilor codleni de acolo și protopopiatul Oberes Havelland. Cu toate acestea, ne lipsește încă o sumă de aproximativ 30.000 de euro. Această sumă trebuie strânsă în perioada următoare, astfel încât lucrările să se desfășoare cât mai bine posibil.

Având în vedere acestea, comunitatea noastră mică depinde de orice donație venită de la toți cei care doresc să ne sprijine.

Pe arcul corului bisericii noastre stă scris următorul verset biblic: „Cu Dumnezeu vrem să facem fapte” (Ps. 60,12). Dorim să facem fapte și să salvăm cu ajutorul lui D-zeu și cu ajutorul tuturor celor care doresc să ne fie solidari în acest proiect, această importantă moștenire culturală a Transilvaniei și a României.

În numele parohiei noastre, vă mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

 

Detalii pentru donații:

Beneficiar: BIS.EV.CA. CODLEA
IBAN: RO16CECEBV0136RON0141809
SWIFT: cecerobuxxx
CEC Bank Codlea

Scop: renovare Biserica Evanghelica Codlea